Γνωστικό Αντικείμενο: Ελληνικά Τάξη: ΣΤ' ΔημοτικούΚυριακή, 6 Μαΐου 2012


Μελετήστε προσέχτηκα ένα απόσπασμα από το κείμενο του Δημήτρη Καβάζη και να εντοπίσετε για ποιο λόγο οι άνθρωποι στις μέρες μας χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.
Χρησιμοποιείται το Διαδίκτυο και γιατί ;
Έχετε ακούσει άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος να το χρησιμοποιούν και γιατί ;
Πισέυεται ότι βοηθάει τους ανθρώπους σήμερα ή τους προκαλεί και προβλήματα…

Το internet είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που από τότε που άρχισε να χρησιμοποιείται από όλο τον κόσμο, έφερε μεγάλες αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής.:

Άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας: Τώρα μπορούμε γρήγορα και εύκολα να επικοινωνήσουμε με όποιον θέλουμε σε όποιο μέρος της γης κι αν βρίσκεται.
Άλλαξε τον τρόπο αναζήτησης δεδομένων: Ό,τι θέλουμε για όποιο θέμα μας ενδιαφέρει, πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα μπορούμε να το ψάξουμε και να το βρούμε.
Άλλαξε τον τρόπο εκπαίδευσης: Τώρα δε χρειάζεται να μαθαίνουμε απʼ έξω χιλιάδες πληροφορίες αφού μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε αυτά που θέλουμε να μάθουμε.
Άλλαξε τον τρόπο της διαφήμισης: Μέσα από το internet μπορούμε να προβάλουμε τα προϊόντα μας και να τα δουν εκατομμύρια άνθρωποι.
Άλλαξε τον τρόπο συναλλαγών: Μέσα από τον υπολογιστή μας, από το σπίτι ή την επιχείρησή μας, μπορούμε να αγοράσουμε, να πουλήσουμε, να έχουμε υπηρεσίες, να εξυπηρετηθούμε για πολλά πράγματα που καθημερινά μας χρειάζονται.
Άλλαξε τον τρόπο διασκέδασης: Μουσική, βίντεο, εικόνες, και ό,τι βάζει ο νους μπορούμε να τα βρούμε μέσα στο internet. Μπορούμε ακόμα να παίξουμε παιχνίδια με όποιον θέλουμε άσχετα αν αυτός βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης, σε κάποιο άγνωστο και μακρινό μέρος.

Το internet έκανε τον κόσμο μια γειτονιά. Πραγματικά είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σʼ αυτή την εποχή και μπορούμε να χρησιμοποιούμε το internet.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου